Mirnin simbol je nalivpero koji otkriva njezinu ljubav prema kaligrafiji. Umjetnost lijepog pisanja Mirna je kao dio obiteljske baštine zavoljela učeći od djeda i tate. Kaligrafske arabeske od malena je njegovala i kroz tjelesni pokret: vježbala je balet i suvremeni ples.

Zato ne čudi što je Mirna u Muzama, u koje stiže 2013. godine – kreativna direktorica. Njezin istančani senzibilitet za različite umjetničke discipline oživotvoren je u procesu interpretacijskog planiranja, oblikovanju i razvoja sadržaja u suradnji s velikim brojem vizualnih umjetnika.

Diplomirala je studij menadžmenta u kulturi na Veleučilištu “Baltazar Zaprešić”. Pišući završni rad na temu muzeja zagrebačkog kvarta Dugave osvijestila je važnost razumijevanja duha mjesta i načina na koji se oblikuje kultura svakodnevnog života. To je usmjerava na Studij muzeologije i upravljanja baštinom i Studij informatologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom školovanja radila je kao turistički vodič, bila asistentica u marketingu u VIPnetu, a u tvrtki Link2 radila je na programu za upravljanje muzejskom dokumentacijom. Stručno usavršavanje stekla je u Galeriji Klovićevi Dvori.

Aktivna je članica krovne europske udruge za interpretaciju baštine Interpret Europe. Jedna je od osnivačica nacionalne udruge za interpretaciju baštine Interpretirajmo Hrvatsku gdje je u dva mandata članica Izvršnog odbora.

Naša je zemlja puna predivnih priča koje strpljivo čekaju da ih se prepozna i ispriča. Svakoj od njih pristupamo s puno zainteresiranosti i predanosti. Pri tom surađujemo s mnogim stručnjacima i kreativcima: arhitektima, dizajnerima, piscima, pripovjedačima, ilustratorima i fotografima… Neopisivo je poticajno raditi s kreativnim ljudima i stvarati nove vrijednosti.