Kako pomiriti negativne učinke prekomjernog turizma (engl. overtourism) s očuvanjem duha mjesta i baštinske supstance prirodnog i kulturnog krajolika, povijesnih gradova i spomenika? Odgovore na ova pitanja možete saznati na međunarodnoj interdisciplinarnoj konferenciji PROCEED WITH CARE / NASTAVIMO S PAŽNJOM u Šibeniku od 2. do 5. svibnja 2019.

Ukratko o Proceed with care

Konferencija će okupiti ključne stručnjake, istraživače i teoretičare, praktičare i studente iz područja arhitekture, urbanog i prostornog planiranja, zaštite prirodnih i kulturnih znamenitosti, kulturnog turizma, interpretacije i prezentacije baštine, muzeologije, sociologije, antropologije, kulturnih teorija, komunikacijskih znanosti i ekonomije. Najnovija istraživanja, strategije, primjeri dobrih praksi i tehnika očekuju vas u formi:

  • 18 predavanja ključnih stručnjaka iz sedam država
  • 45 recenziranih autorskih izlaganja
  • 3 dinamične panel-diskusije
  • zanimljivog popratnog programa vođenih šetnji i izleta

Konferencija će stvoriti međunarodnu interdisciplinarnu i intersektorsku platformu koja otvara mogućnost uspoređivanja, konfrontiranja i revidiranja različitih istraživanja i svjetske prakse. Tako će se omogućiti širenje i razmjena znanja i iskustava ali i evaluacija i implementacija najuspješnijih rješenja kako bi se umanjio ili izbjegao negativni učinak prekomjernog turizma.

Radni jezik konferencije je engleski.

Više o govornicama i programu moguće je pročitati na službenim web-stranicama konferencije: https://www.proceedwithcare.org/

Kotizacija

Konferencijska kotizacija uključuje:

  • sudjelovanje na svim predavanjima i panelima,
  • konferencijske materijale,
  • popuste za odabrana kulturna događanja
  • pristup on-line arhivu konferencije (snimkama i fotografijama)
  • sudjelovanje na odabranim popratnim programima.

Registracija

Do 01. travnja 2019. rok je za early bird registracije, a nakon 01. travnja 2019. za redovite registracije. Više o prijavama, pogodnostima i popustima možete pročitati na poveznici: https://www.proceedwithcare.org/registration/

P‍okrovitelij
Hrvatska komisija za UNESCO
Ministarstvo turizma Republike Hrvatske
Hrvatska turistička zajednica

Glavni partner
Grad Šibenik

Organizator konferencije
Nacionalna udruga za interdisciplinarno djelovanje na području baštine i turizma

Organizacijski partneri
Juračić i Skorup Arhitekti / Aries d.o.o.,
IMC – Integralni marketing i komunikacije d.o.o.
Muze d.o.o.