Čak tri projekta u čijoj smo pripremi i realizaciji sudjelovale zajedno s partnerima, ušla su u najuži izbor najbolje hrvatske dizajnerske produkcije u protekle dvije godine. Radovi se mogu pogledati od 13. rujna do 16. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt u Izložbenom salonu “Izidor Kršnjavi” u sklopu smotre “Izložba hrvatskog dizajna 1516”.

Deveto je to izdanje bijenala koji Hrvatsko dizajnersko društvo organizira od 1999. godine. O kakvoj je konkurenciji riječ najbolje govori podatak da je u osam kategorija izloženo 213 radova. Visoki cilj organizatora da − osim što dokumentira “trenutak” dizajnerske profesije kao oslonac i podsjetnik za budućnost postavljajući visoke standarde − objašnjava i strogu selekciju žirija.

Svi koji ne stignete pogledati izložbu ili vam je Zagreb u to vrijeme nedostupan, možete se na našem webu ili poveznicama u nastavku uvjeriti u domet radova iz projekata koji su nominirani za nagrade u tri kategorije.

U kategoriji industrijskog/produkt dizajna nominiran je rad Clinica studia za Prijamni centar Mali Sakadaš, Park prirode Kopački rit (klupa crne rode).

U kategoriji prostornih i grafičkih intervencija i sistema Clinica studio dobio je još jednu nominaciju za Kuću za brodice, Nacionalni park Brijuni.

U kategoriji dizajna vizualnih komunikacija nominiran je Studio Šesnić&Turković za projekt Parkovi Hrvatske.

Na svim nominiranim projektima radio je tim koautora: Muze d.o.o., Clinica studio, Šesnić&Turković, Studio Revolucija i Igor Pauška u sklopu Projekta integracije u EU − Natura 2000. Muze su u svim spomenutim projektima sudjelovale u izradi interpretacijskih planovaa i muzeoloških rješenja.

Čestitamo suradnicima!