zatvorite   x

Poštovani, priča o očuvanju baštine Vaše lokalne zajednice upravo je započela. Čestitamo!

Na Vaš ćemo upit nastojati odgovoriti što prije. Zahvaljujemo Vam na javljanju i radujemo se budućoj suradnji.

Srdačan pozdrav,
Muze

Hvala vam!
Primili smo vašu poruku. Odgovorit ćemo u što kraćem roku.
Došlo je do pogreške. ponovite postupak.
zatvorite   x

Strateško planiranje

Strateško planiranje i menadžment ključni su za ostvarenje svakog projekta, a posebno onoga koji je financiran iz EU fondova. U tim se procesima postavljaju ciljevi i definiraju rezultati te imenuju zadaci i aktivnosti koji će dovesti do uspjeha. U procesima interpretacije baštine glavni strateški dokument je interpretacijski plan.

Prenošenjem našega znanja i iskustva u području strateškog planiranja i menadžmenta, aktivno pomažemo u jačanju kompetencija nositelja projekta.

Krovni interpretacijski plan

Interpretacija je obrazovna aktivnost kojoj je, za razliku od jednostavnog prenošenja činjenica, cilj otkrivanje značenja i odnosa kroz korištenje originalnih predmeta, osobnog iskustva i ilustrativnih medija. Krovni interpretacijski plan donosi precizne smjernice za vođenje interpretacijskog procesa, bilo da je njegov cilj planiranje interpretacijske infrastrukture u destinaciji, razvoj atrakcija ili produkcija jednostavnih ili složenih interpretacijskih pomagala ili medija.

Vizija bez strategije i ideje o tome kako stvorenim upravljati, poput potoka je koji je poželio doći do oceana, no zaboravio je da najprije mora postati rijeka i izdubiti korito.

Krovni (master) plan

To je sveobuhvatni vodič  i upravljački alat koji vodi od početne ideje do ostvarenja projekta. Master plan kombinira značajke strateškog plana, institucionalnog plana, poslovnog plana, interpretacijskog plana i plana kreiranja iskustava posjetitelja.

Strateški plan

Strateški je plan jasan putokaz za optimalnu budućnost destinacije, atrakcije, institucije ili pojedinačnog projekta s jasno postavljenim i mjerljivim ciljevima te konkretnim zadacima koje treba provesti u idućih tri do pet godina kako bi se zadani ciljevi ostvarili.

Akcijski plan s preliminarnim troškovnicima

To je neovisna i objektivna analiza koja vodi do vjerodostojnih projekcija o sudjelovanju svih potrebnih aktera (dionika i stručnih suradnika), o visini operativnih troškova (preliminarni troškovnik) te o planu prikupljanja prihoda (kampanja nabave sredstava), a s ciljem osiguranja održivosti projekta.

Volite svoj zavičaj? Ponosni ste na svoj grad? Želite ono što osjećate pretočiti u priču o identitetu i podijeliti je sa drugima? Pošaljite nam svoja razmišljanja, svoja pitanja i prijedloge i mi ćemo vam pomoći da ih zajedno uobličimo u jedinstveni fragment za baštinski mozaik Hrvatske!

kontaktirajte nas
Što je potrebno za vašu veliku baštinsku priču?
podijelite
podijelite