zatvorite   x

Poštovani, priča o očuvanju baštine Vaše lokalne zajednice upravo je započela. Čestitamo!

Na Vaš ćemo upit nastojati odgovoriti što prije. Zahvaljujemo Vam na javljanju i radujemo se budućoj suradnji.

Srdačan pozdrav,
Muze

Hvala vam!
Primili smo vašu poruku. Odgovorit ćemo u što kraćem roku.
Došlo je do pogreške. ponovite postupak.
zatvorite   x

Interpretacijski centri i muzeji

Interpretacijski i posjetiteljski centri i muzeji za nas su središta interpretacije lokalne i nacionalne baštine s istaknutim europskim vrijednostima. Istodobno, oni su za nas mjesta doživljaja, učenja, druženja i interakcije. Pomnim planiranjem i vještinama u vođenju procesa izrade dokumentacije i implementacije, osiguravamo zadovoljenje svih korisničkih i upravljačkih potreba te osiguravamo uspješnu realizaciju inovativnih prostora za interpretaciju baštine.

Prostorna strategija

Prostorna je strategija razvoj programa prostornog zoniranja, zoniranja pristupa i cirkulacije kretanja. Temelje se na cjelovitoj analizi svih funkcija koje su ključne za uspješno djelovanje bilo kojeg oblika interpretacijske infrastrukture: interpretacijskog centra, centra za posjetitelje, informacijskog centra, znanstvenog centra ili muzeja.

Kratki funkcionalni izvještaj (ili program)

Kratki funkcionalni izvještaj (ili program) dokument je pisan jezikom korisnika koji opisuje sve funkcije zgrade kao i svih njezinih sustava i objekata, predočava hodogram kretanja posjetitelja,  prezentira zahtjeve redoslijeda susjednih prostorija i pristupa posjetitelja i ostalih korisnika, uključujući i identifikaciju svih tehničkih varijabli u svakoj prostoriji (svjetlost, vlažnost zraka, filtracija, itd.) i njihov utjecaj na sve ostale prostorije u interpretacijskoj infrastrukturi.

Naš je pristup multidisciplinaran: koristimo se uslugama stručnjaka s visokom razinom kompetentnosti i bogatim iskustvom, te svi zajedno djelujemo kao tim.

Analiza zbirki

Analiza zbirki obuhvaća kvantitativno i kvalitativno proučavanje sadržaja, prvenstveno muzejskih zbirki, prema njihovim smislenim grupama ili klasifikacijama. Istodobno uključuje analizu prostornih zahtjeva zbirki, projekcije i planiranje dodatnih prostora za njihov budući rast tijekom određenog vremenskog razdoblja, kao i analizu sigurnosti, razine dokumentacije, preventivne zaštite i očuvanja.

Strategija razvoja zbirki

To su kvalitativne i kvantitativne projekcije razvoja zbirki, prvenstveno u muzejima, uključujući i planove nabave, oblikovane u dogovoru s kustosima i rukovoditeljima muzeja te projektiranje prema prostornim zahtjevima svake zbirke.

Revizija dizajna

Revizija svake faze procesa dizajna obavlja se kako bi se osigurali zahtjevi funkcionalnosti i održivosti za planiranje muzeja.

Sudjelovanje u selekciji arhitektonskih rješenja

To je proces za upravljanje procesom odabira i provođenja arhitektonskog natječaja za novi objekt ili dodatak uz postojeću građevinu kako bi se  osigurao izbor arhitekta kompatibilan s inspirativnim pristupom interpretiranju baštine i zadovoljavanju svih funkcija suvremene interpretacijske infrastrukture.

Volite svoj zavičaj? Ponosni ste na svoj grad? Želite ono što osjećate pretočiti u priču o identitetu i podijeliti je sa drugima? Pošaljite nam svoja razmišljanja, svoja pitanja i prijedloge i mi ćemo vam pomoći da ih zajedno uobličimo u jedinstveni fragment za baštinski mozaik Hrvatske!

kontaktirajte nas
Što je potrebno za vašu veliku baštinsku priču?
podijelite
podijelite