zatvorite   x

Poštovani, priča o očuvanju baštine Vaše lokalne zajednice upravo je započela. Čestitamo!

Na Vaš ćemo upit nastojati odgovoriti što prije. Zahvaljujemo Vam na javljanju i radujemo se budućoj suradnji.

Srdačan pozdrav,
Muze

Hvala vam!
Primili smo vašu poruku. Odgovorit ćemo u što kraćem roku.
Došlo je do pogreške. ponovite postupak.
zatvorite   x

Naše usluge

od ideje do realizacije, EU fondovi, strateŠKO PLANIRANJE, INTERPRETACIJSKI PLAN, PROJEKTNA DOKUMENTACIJA, brendiranje, troškovnik, kulturni menadžment, muzejski program, zaštita baštine, interaktivnA izložbA...

Starogrčke Muze nisu bile samo nadahniteljice, one su drevnim umjetnicima davale potporu i alate za oblikovanje boljeg svijeta. Moderni izričaj, manje sklon poetskom, a znatno više pragmatičnom rječniku, sve te djelatnosti sveo bi pod pojam - usluge. Da to racionalno pojašnjenje onoga što nudimo svojim klijentima pritom bude istodobno informativno, ali i poticajno, pobrinut će se poveznice na naše već ostvarene projekte vezane uz uslugu koju objašnjavamo. A evo što sve radeći s Vašim Muzama možete i Vi ostvariti.

Strateško planiranje

Strateško planiranje i menadžment ključni su za ostvarenje svakog projekta, a posebno onoga koji je financiran iz EU fondova. U tim se procesima postavljaju ciljevi i definiraju rezultati te imenuju zadaci i aktivnosti koji će dovesti do uspjeha. U procesima interpretacije baštine glavni strateški dokument je interpretacijski plan.

Prenošenjem našega znanja i iskustva u području strateškog planiranja i menadžmenta, aktivno pomažemo u jačanju kompetencija nositelja projekta.

Menadžment

Pomažemo novim, kao i već etabliranim destinacijama, atrakcijama, institucijama ili projektima u prilagodbi na nove okolnosti i prilike. U zajedničkom procesu razvijamo snažan i učinkovit sustav organizacije raznih aspekata menadžmenta: novačenja i obuke djelatnika, društvene angažiranosti, oblikovanja lokalne kulturne i turističke politike, facilitacije i postupanja prilikom donošenja odluka. Pomažemo nositeljima projekata u definiranju i oživotvorenju poslanja, vizije i vrijednosti kao temelja novih programa i proizvoda.

Interpretirati znači iskoračiti u budućnost, zato su muzeji, interpretativni centri, stalne ili povremene izložbe iako se bave prošlošću
– futuristički vremeplovi.

Interpretacija i brendiranje 

Pomažemo gradovima i regijama u ostvarivanju i poboljšavanju korištenja kulturnih dobara u različitim razvojnim projektima, a posebno u kreiranju privlačnih turističkih destinacija i atrakcija. U tim procesima interpretacija ima ključnu ulogu.

Naš pristup je multidisciplinaran: koristimo usluge stručnjaka s visokom razinom stručnosti i  bogatim iskustvom koji funkcioniraju kao tim, a naš radni proces temelji se na participaciji svih ključnih dionika. Rezultat je program koji je osmišljen kako bi identificirao radnje i resurse potrebne za učinkovito ostvarenje dogovorenih ciljeva za stvaranje kulturnog kapitala i brenda kulturnih destinacija, a komuniciran je na idejnoj, vizualnoj i produktnoj razini.

Interpretacijski centri i muzeji

Interpretacijski i posjetiteljski centri i muzeji za nas su središta interpretacije lokalne i nacionalne baštine s istaknutim europskim vrijednostima. Istodobno, oni su za nas mjesta doživljaja, učenja, druženja i interakcije. Pomnim planiranjem i vještinama u vođenju procesa izrade dokumentacije i implementacije, osiguravamo zadovoljenje svih korisničkih i upravljačkih potreba te osiguravamo uspješnu realizaciju inovativnih prostora za interpretaciju baštine.

Interaktivne izložbe

Svaka je izložba jedinstvena i trebala bi početi s jasno artikuliranom interpretacijom i filozofijom oblikovanja. Mi započinjemo proces upravo onako kako to čine vrsni pripovjedači - tražeći način kako izložbeni medij može poslužiti jedinstvenoj baštinskoj priči, predočiti njezin kontekst i angažirati posjetitelja. Svaki izložbeni projekt ima svoje dizajnersko rješenje – izgled, osjećaj, atmosferu - koje je izvedeno iz poslanja institucije  koja postavlja izložbu, a pretpostavka uspješnosti su bogato iskustvo na području planiranja i dizajna izložbe, razvoja medija i koreografije iskustava posjetitelja.

Volite svoj zavičaj? Ponosni ste na svoj grad? Želite ono što osjećate pretočiti u priču o identitetu i podijeliti je sa drugima? Pošaljite nam svoja razmišljanja, svoja pitanja i prijedloge i mi ćemo vam pomoći da ih zajedno uobličimo u jedinstveni fragment za baštinski mozaik Hrvatske!

kontaktirajte nas
Što je potrebno za vašu veliku baštinsku priču?
anketa
podijelite
podijelite