zatvorite   x

Poštovani, priča o očuvanju baštine Vaše lokalne zajednice upravo je započela. Čestitamo!

Na Vaš ćemo upit nastojati odgovoriti što prije. Zahvaljujemo Vam na javljanju i radujemo se budućoj suradnji.

Srdačan pozdrav,
Muze

Hvala vam!
Primili smo vašu poruku. Odgovorit ćemo u što kraćem roku.
Došlo je do pogreške. ponovite postupak.
zatvorite   x

Produkcija
Ogulinskog festivala bajke
OGFB

Festival bajke učinio je Ogulin metropolom književne vrste koja je evoluirala od priča kojima su bake uspavljivale unuke do književnih, filmskih, animiranih i multimedijalnih oblika u kojima mašta kreira bolji svijet.

Festival je ne samo mjesto pričanja i susreta umjetnika i publike nego i središte u kojem se rađaju ideje, a stručnjaci promišljaju nove metamorfoze bajki. Ogulinsko slavljenje bajke nezamislivo je bez lokalnih temelja, ali i sve razgranatije umreženosti na međunarodnoj razini.

Ono nije samo uspješan kulturološko-turistički proizvod nego je i samo postalo bajka. Bajka o bajkama.

Opis:

Ogulinski festival bajke (OGFB) prvi je realizirani od dva nova kulturno-turistička proizvoda koja smo zamislili u Strateškom planu održivog razvoja kulturnog turizma "Ogulin, zavičaj bajke" (studija).

Slaveći bajke i bajkovito stvaralaštvo, OGFB potiče, ostvaruje i pokazuje umjetničku i kulturnu produkciju namijenjenu djeci, mladima ali i odraslima koji žive svoju zaigranu i kreativnu prirodu. Program festivala obuhvaća kazalište, crtani film, edukativne radionice i glazbu. OGFB ugošćuje umjetnike i umjetničke organizacije raznolikih umjetničkih izraza i oblika, osnažujući lokalnu umjetničku i kulturnu produkciju te interkulturnu suradnju. Festival već deset godina inicira i podržava kreativne umjetničke projekte, organizira susrete umjetnika i stručnjaka i na taj način povezuje sve suradnike i publiku u kreativnom procesu. Osim glavnog programa, festival inicira kulturne aktivnosti u manjim društvenim zajednicama, u vrtićima i školama ogulinskog kraja te obiteljima. OGFB potiče samostalnost i odgovornost sudionika u umjetničkom i proizvodnom procesu te postavljanju pitanja od javnog interesa.

U prvim godinama oblikovanja ove manifestacije cilj je bilo staviti Ogulin na kartu kulturno-turističkih destinacija Hrvatske. Kako bismo cilj ostvarili, obavljali smo upravljačke i savjetničke poslove tijekom planiranja koncepcije programa festivala, njegova brendiranja i programskog vođenja. Usmjeravali smo i koordinirali umrežavanja OGFB-a na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, te usmjeravali PR i marketinške aktivnosti. Tijekom rada u fokusu nam je uvijek bilo doprinijeti osnaživanju kulturnih kompetencija i vještina lokalnih članova OGFB-a u samostalnom vođenju ove manifestacije u budućnosti.

Klijent: Turistička zajednica Grada Ogulina, Ogulin
i Udruga Ogulinski festival bajke, Ogulin

Razdoblje: 2006-2009.

Idejna začetnica i producentica:

Dragana Lucija Ratković Aydemir

Producentica:

Karla Bačić Jelinčić, (2006. - 2009.)
Aleksandra Kolić Puškarić (2010. - danas)

Izvršna direktorica:

Ankica Puškarić (2006. - danas)

Umjetnički direktor:

Željko Zorica (2006, - 2008.)
Mario Kovač (2009. - danas)

Dizajner i autor vizualnog identiteta:

Vanja Cuculić, Studio Cuculić Zagreb

Dizajnerica i ilustratorica:

Srđana Modrinić aka Booboo Tannenbaum

Fotograf:

Domagoj Blažević

Volite svoj zavičaj? Ponosni ste na svoj grad? Želite ono što osjećate pretočiti u priču o identitetu i podijeliti je sa drugima? Pošaljite nam svoja razmišljanja, svoja pitanja i prijedloge i mi ćemo vam pomoći da ih zajedno uobličimo u jedinstveni fragment za baštinski mozaik Hrvatske!

kontaktirajte nas
Što je potrebno za vašu veliku baštinsku priču?
anketa
podijelite
podijelite