Ivana Jagić Boljat

Ivanin simbol je propupali list. Velika je zaljubljenica u prirodu i putovanja, istraživanje i pustolovinu. Takav je i put Ivanina obrazovanja. Pri kraju svog diplomskog studija Turizma na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, odlučila je dodatno upisati Studij muzeologije i upravljanja baštinom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, prepoznavši ono čime se u budućnosti želi baviti.

Tijekom studija je radila kao čuvar u Muzeju suvremene umjetnosti, na recepciji u hostelu Hobo Bear i kao licencirani vodič grada Zagreba. Po završetku studija Ivana se zaposlila na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kao projektni asistent na međunarodnom projektu SAGITTARIUS. Cilj projekta bio je promicati interpretaciju baštine i baštinsko poduzetništvo.

U Muzama je od 2013. godine. Na posao uvijek dolazi biciklom.

Interpretacija baštine je struka koja u Hrvatskoj tek pušta svoje korijenje i gradi temelje, a Muze su u tom području u Hrvatskoj jedan od pionira. Biti dijelom te priče velika mi je strast! Moderan i inovativan pristup muzeologiji i upravljanju baštinom vidim kao vrijedan alat u službi održivog razvoja lokalnih zajednica i to me najviše motivira u mom radu.
Ivana
podijelite
podijelite