zatvorite   x

Poštovani, priča o očuvanju baštine Vaše lokalne zajednice upravo je započela. Čestitamo!

Na Vaš ćemo upit nastojati odgovoriti što prije. Zahvaljujemo Vam na javljanju i radujemo se budućoj suradnji.

Srdačan pozdrav,
Muze

Hvala vam!
Primili smo vašu poruku. Odgovorit ćemo u što kraćem roku.
Došlo je do pogreške. ponovite postupak.
zatvorite   x

Drugi o nama

Naša briga za baštinu nezamisliva je bez naših klijenata – nositelja projekata koji su prepoznali baštinske vrijednosti, potaknuli njihovo pokretanje i ustrajali u njihovom razvoju, te brojnih suradnika koji su nas pratili u stvaranju inovativnih i kreativnih stalnih izložbi, interpretacijskih centara, kulturnih ruta, tematskih staza i igrališta kao i brojnih drugih baštinskih atrakcija. Na uzajamno nadahnjujućem stvaralačkom poslu surađivali smo s brojnim vrhunskim dizajnerima, umjetnicima, fotografima, ilustratorima, autorima interpretacijskih tekstova, znanstvenicima, lektorima i prevoditeljima. Ovdje saznajte više o tome kako tu suradnju vide naši suradnici i klijenti.

S Muzama kao s muzama – inspirativno. Lijepi i kulturno osviješteni projekti, a sam proces rada ugodan i pun razumijevanja. Sve u svemu, rijetka kombinacija visokog profesionalizma i opuštene i pozitivne radne atmosfere. 
Domagoj Blažević
fotograf
domagojblazevic.com
Muze su izuzetan tim mladih ljudi s kojima je užitak surađivati. Kao biolog, ali ujedno i fotograf te snimatelj, surađivao sam u projektu interpretacije prirodnih vrijednosti naših nacionalnih parkova i parkova prirode. 
Goran Šafarek
biolog i fotograf
safarek.com
Pedantan i predan rad, originalan i osebujan dizajn, sve zajedno usklađeno i povezano do najsitnijih detalja, rezultiralo je posebnim, vrhunskim i jedinstvenim projektom Muza - Podzemnim gradom Paklenice smještenim u bunkerima odnosno podzemnim tunelima kanjona Velike Paklenice u Nacionalnom parku Paklenica.
Gordan Lukač
stručni voditelj u Javnoj ustanovi Nacionalni park Paklenica
Moja suradnja s Muzama uvijek je bila vrlo ugodna i profesionalna, a posebno me impresionirao visoki nivo istraživanja i kvalitetna priprema projektnog zadatka. Uz to uvijek poštuju stručnost i kreativnost suradnika, što kao dizajner izuzetno cijenim.
Igor Manasteriotti
grafički dizajner
manasteriotti.com
U početku bijaše priča o Dragani koja je napravila ludo dobru stvar u Rovinju (Kuća o batani). Onda sam otišao u Rovinj, vidio kako je jednu gotovo zaboravljenu barčicu pretvorila u simbol i kako je oko nje zaigrala život čitavog grada ne zaustavljajući se između zidova muzeja, nego otvarajući nove prostore od spacia do porta. Pisao sam o tome, a kad se jednom navučeš na dobru priču slijediti Muze u njihovom pohodu oplemenjivanja Hrvatske bilo je čisto zadovoljstvo. Poziv da radim i igram se s njima veselje je na kvadrat!
Josip Antić
slobodni novinar
S Muzama, nadahniteljicama koje se zovu Dragana Lucija, Ivana, Mirna i Iva, povezao me internetskim kanalima naš zajednički prijatelj Joško. A kako sve dobre veze krenu slučajno, tako je i ova počela.  

Muze su pravi hrvatski primjer uspješne kreativne i kulturne zajednice koja svojim stvaralačkim radom pomiče granice. Surađujući s njima uživala sam čitajući zanimljive tekstove o brojnim hrvatskim kulturnim, zemljopisnim i povijesnim znamenitostima, o gradovima, mjestima, njihovim običajima i ljudima... Tekstovi koje stvaraju u sklopu projekata u kulturi, umjetnosti i turizmu utemeljeni su na njihovim vlastitim istraživanjima i stoga su pouzdan izvor informacija.  

Muze vrlo predano, strastveno poput umjetnika i intuitivno poput radoznalog djeteta, pristupaju svakom svom radu. Ne bih njihove radove nazvala projektima, jer u svaki je od njih utkano mnogo više – svaki njihov rad ima svoju puninu, istinsku vrijednost, duhovnost, čak ljubav. Ono čime se krenu baviti najprije istražuju, upoznaju, promišljaju, zaljube se u to i onda to oblikuju na svoj način – intuitivno kako to već samo žene znaju. Drugim riječima, svakom problemu pristupaju na neočekivan, svjež i nov način. Ponekad se pitam kako im sve te zamisli padnu na pamet! I u tome je tajna njihova uspjeha.  

Kad tražite kreativnost, zaboravite sve drugo i potražite Muze. One doista postoje!
Lidija Vešligaj, prof.
Biblioteka – obrt za lekturu i prevođenje
Muze su uvijek pokretačice i inspiratorice. Radio sam s Draganom i Muzama na nekoliko inovativnih i uspješnih projekata. Zarazna je njihova energija i entuzijazam!
Martin Mayhew
slobodni prevoditelj
martinmayhew.com
Muze su kao organizacija i kao tim prava rijetkost — visoko obrazovane, profesionalne, dobro organizirane i agilne, s dubokim razumijevanjem i senzibilitetom za kreativne procese, iznad svega cijene dobro napravljen posao. Za nas je suradnja s Muzama pravo otkriće!
Mila Marina Burger
Filburg d.o.o.
Muze su inspirativne, baš kako grčka mitologija i sugerira. Svatko tko je imao sreću surađivati s njima može posvjedočiti o danas tako neuobičajenoj kombinaciji profesionalizma i entuzijazma koju ovaj neumorni tim unosi u svaki svoj projekt. Partner kakvog samo možete poželjeti, projekti na koje svi možemo biti ponosni.
Mirka Modrinić i Dominko Blažević
copywriter-i
Rad s Muzama ima drugačiju dimenziju. Osim što su profesionalne, stručne i kreativne, njihovo stvaranje protkano je emocijama i uvijek se razvije u ono nešto više. U našem zajedničkom projektu „Svijet Graševine“ uistinu su muze i bile naše nadahnuće.
Senka Horvat
direktorica Regionalne razvojne agencije
Požeško-slavonske županije
Rad s mnogim mladim i "drukčijim" ljudima iz tvrtke Muze i njihovim suradnicima dodatno me inspirirao za pripremu projekta "Medvedgrad". Kroz brojne strukturirane a opet kreativne radionice, neformalnu atmosferu, ogromnu slobodu izražavanja, puno humora, i uvijek uz visok profesionalizam, na kraju smo uz sudjelovanje velikog broja djelatnika Parka prirode Medvednica, zajednički i bezbolno došli do zadanog cilja – muzeološkog postava u Južnoj kuli na čije rješenje dosad nije bilo druge reakcije osim oduševljenja. Veselimo se skoroj prijavi projekta, odnosno približavanju početka realizacije ovog nama u Parku prirode Medvednica vrlo dragog projekta, a isto tako i nastavku suradnje s Muzama.
Snježana Malić-Limari
ravnateljica Javne ustanove Park prirode Medvednica
Suradnja s Muzama bila je, u podjednakoj mjeri, izazov i zadovoljstvo. Bilo je zanimljivo raditi na obogaćivanju kulturne ponude naše zemlje, zahvalan sam im na tome i na ukazanom povjerenju.
Tomislav Tomić
ilustrator
tomislavtomic.com
podijelite
podijelite