zatvorite   x

Poštovani, priča o očuvanju baštine Vaše lokalne zajednice upravo je započela. Čestitamo!

Na Vaš ćemo upit nastojati odgovoriti što prije. Zahvaljujemo Vam na javljanju i radujemo se budućoj suradnji.

Srdačan pozdrav,
Muze

Hvala vam!
Primili smo vašu poruku. Odgovorit ćemo u što kraćem roku.
Došlo je do pogreške. ponovite postupak.
zatvorite   x

Svi putovi vode u Rijeku - edukacija za menadžment u kulturi

Ima li trenutačno boljeg mjesta u Europi od Rijeke u koje bi Muze privremeno mogle preseliti svoj ljetni ured? Mi mislimo da nema, a razlog nije u tome što je Primorje Zagrebu najbliže morsko odredište, no mi smo se poput vas zaželjele kupanja.

Rijeka je europska prijestolnica kulture za 2020. i u tom se gradu, na Filozofskom fakultetu, ovoga srpnja održava ljetna škola UniCult 2020. Riječ je o međunarodnom programu koji se ove godine održava drugi put, a usklađen je s europskim obrazovnim standardima u poučavanju kulturnog menadžmenta i kulturnih politika, što je dovoljno za objašnjenje zašto ćemo od 4. do 17. srpnja biti u Primorju.

Kako su predavači uspješni stručnjaci iz područja kulturnog menadžmenta, svaki polaznik imat će svog mentora i radit će na svom projektu te na teorijski i praktičan način učiti i savladavati nove vještine. To će reći da ćemo vas uskoro razveseliti s novim zamislima i njihovim izvedbama.

Naravno, i mi ćemo u ovo ljetno doba uživati u Rijeci koja nas podsjeća na drevne grčke uzore: u tom gradu, baš kao nekad u Ateni, sve vrvi od kulture, umjetnosti i sporta. Premda nije Olimpijada, no baš za vrijeme našeg boravka, u Rijeci se održavaju i Europske sveučilišne igre. Kad smo već kod toga – što mislite da uz Euterpu, Kaliopu, Klio i ostale antičke zaštitnice umjetnosti smislimo i muzu za – sport?

Volite svoj zavičaj? Ponosni ste na svoj grad? Želite ono što osjećate pretočiti u priču o identitetu i podijeliti je sa drugima? Pošaljite nam svoja razmišljanja, svoja pitanja i prijedloge i mi ćemo vam pomoći da ih zajedno uobličimo u jedinstveni fragment za baštinski mozaik Hrvatske!

kontaktirajte nas
Što je potrebno za vašu veliku baštinsku priču?
anketa
podijelite
podijelite