zatvorite   x

Poštovani, priča o očuvanju baštine Vaše lokalne zajednice upravo je započela. Čestitamo!

Na Vaš ćemo upit nastojati odgovoriti što prije. Zahvaljujemo Vam na javljanju i radujemo se budućoj suradnji.

Srdačan pozdrav,
Muze

Hvala vam!
Primili smo vašu poruku. Odgovorit ćemo u što kraćem roku.
Došlo je do pogreške. ponovite postupak.
zatvorite   x

Proceed with Care - Poziv za slanje sažetaka

Pozivamo sve zainteresirane stručnjake iz područja arhitekture, urbanog i prostornog planiranja, zaštite prirodnih i kulturnih znamenitosti, kulturnog turizma, interpretacije i prezentacije baštine, muzeologije, sociologije, antropologije, kulturnih teorija, komunikacijskih znanosti i ekonomije, da se uključe kao izlagači na konferenciji Proceed with Care, koja će se održati u Šibeniku, 2. - 5. svibnja 2019. godine.

Rok za slanje sažetaka: 29. siječnja 2018.

Mail za slanje sažetaka: conference@proceedwithcare.org

Poziv na slanje sažetaka

Proceed with Care

Upravljanje održivim turizmom na baštinskim lokalitetima trebalo bi započeti sa sveobuhvatnim planiranjem i oblikovanjem kako bi se postigla ravnoteža između lokalnih stanovnika i posjetitelja, te kako bi se održala otpornost, sigurnost i održivost naših gradova. Proširenje prostora gradova u svrhu uključivanja susjednih ruralnih teritorija pruža još veću održivost kroz urbano-ruralne veze.

Nakon integrativnog procesa planiranja i oblikovanja slijedi izrada održivog modela upravljanja posjetiteljima kroz interpretaciju i prezentaciju baštine te s odgovarajućim komunikacijskim strategijama.

Moramo planirati za lokalnu zajednicu, a zatim evaluirati kako upravljamo posjetiteljima...

Konferencija djeluje kao interdisciplinarna platforma za rješavanje sukoba između "prekomjernog turizma" (engl. overtourism) i očuvanja prirodnog i kulturnog krajolika, povijesnih gradova, spomenika i znamenitosti, posebno onih koji su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Cilj je angažirati akademske stručnjake, istraživače i praktičare iz područja arhitekture, urbanog i prostornog planiranja, zaštite prirodnih i kulturnih znamenitosti, kulturnog turizma, interpretacije i prezentacije baštine, muzeologije, sociologije, antropologije, kulturnih teorija, komunikacijskih znanosti i ekonomije.

Najnovija akademska, znanstvena i terenska istraživanja, strategije, tehnike i alati dobit će priliku za usporedbu, izazov i reviziju - a zatim i priliku da postanu primjeri dobre prakse za dobrobit oboje suprotnih strana - prosperitet lokalnih zajednica koje su povezane s turističkom ekonomijom, kao i s očuvanjem kulturne materijalne i nematerijalne baštine.

Volite svoj zavičaj? Ponosni ste na svoj grad? Želite ono što osjećate pretočiti u priču o identitetu i podijeliti je sa drugima? Pošaljite nam svoja razmišljanja, svoja pitanja i prijedloge i mi ćemo vam pomoći da ih zajedno uobličimo u jedinstveni fragment za baštinski mozaik Hrvatske!

kontaktirajte nas
Što je potrebno za vašu veliku baštinsku priču?
anketa
podijelite
podijelite