zatvorite   x

Poštovani, priča o očuvanju baštine Vaše lokalne zajednice upravo je započela. Čestitamo!

Na Vaš ćemo upit nastojati odgovoriti što prije. Zahvaljujemo Vam na javljanju i radujemo se budućoj suradnji.

Srdačan pozdrav,
Muze

Hvala vam!
Primili smo vašu poruku. Odgovorit ćemo u što kraćem roku.
Došlo je do pogreške. ponovite postupak.
zatvorite   x

Muze na europskoj sceni

Što je to europska baština i na koji se način Unija odnosi prema njoj? Da bi se na to pitanje moglo odgovoriti, potrebno je uzeti u obzir ukupnost iz prošlosti sačuvanih i njegovanih kulturnih dobara. Europsko naslijeđe raznoliko je, šaroliko i bogato, pa takve moraju biti i politike usmjerene na njegovo promoviranje.

Ono što je svim nastojanjima zajedničko jest namjera da se prirodna i kulturna baština, kao neizmjerno bogatstvo čovječanstva, približi sadašnjim generacijama i očuva za buduće.

To je i temeljna odrednica međunarodne konferenciji "Interpretacija baštine – za budućnost Europe" koju organizira Europska asocijacija za interpretaciju baštine (Interpret Europe) u svibnju 2016. godine u Mechelenu u Belgiji, a koja ne može proći bez našeg sudjelovanja.

Zahvaljujući svojem iskustvu u promišljanju, vrednovanju i prezentiranju baštine, posebice u radu s lokalnim zajednicama, Muze će spremno drugima prenijeti svoja znanja, no spremne su i učiti od drugih.

Predstavljajući izazove koje smo s uspjehom svladali, još ćemo jednom Europi moći podastrijeti sve obilje nacionalne baštine, ali i ukazati na naše interpretativne snage i rješenja koja su nerijetko i na razini Unije bila nova, inovativna i – pionirska.

Volite svoj zavičaj? Ponosni ste na svoj grad? Želite ono što osjećate pretočiti u priču o identitetu i podijeliti je sa drugima? Pošaljite nam svoja razmišljanja, svoja pitanja i prijedloge i mi ćemo vam pomoći da ih zajedno uobličimo u jedinstveni fragment za baštinski mozaik Hrvatske!

kontaktirajte nas
Što je potrebno za vašu veliku baštinsku priču?
anketa
podijelite
podijelite