zatvorite   x

Poštovani, priča o očuvanju baštine Vaše lokalne zajednice upravo je započela. Čestitamo!

Na Vaš ćemo upit nastojati odgovoriti što prije. Zahvaljujemo Vam na javljanju i radujemo se budućoj suradnji.

Srdačan pozdrav,
Muze

Hvala vam!
Primili smo vašu poruku. Odgovorit ćemo u što kraćem roku.
Došlo je do pogreške. ponovite postupak.
zatvorite   x

Nastavimo s pažnjom i izbjegnimo učinke prekomjernog turizma

Kako pomiriti negativne učinke prekomjernog turizma (engl. overtourism) s očuvanjem duha mjesta i baštinske supstance prirodnog i kulturnog krajolika, povijesnih gradova i spomenika? Odgovore na ova pitanja možete saznati na međunarodnoj interdisciplinarnoj konferenciji PROCEED WITH CARE / NASTAVIMO S PAŽNJOM u Šibeniku od 2. do 5. svibnja 2019.

UKRATKO O PROCEED WITH CARE

Konferencija će okupiti ključne stručnjake, istraživače i teoretičare, praktičare i studente iz područja arhitekture, urbanog i prostornog planiranja, zaštite prirodnih i kulturnih znamenitosti, kulturnog turizma, interpretacije i prezentacije baštine, muzeologije, sociologije, antropologije, kulturnih teorija, komunikacijskih znanosti i ekonomije. Najnovija istraživanja, strategije, primjeri dobrih praksi i tehnika očekuju vas u formi:

- 18 predavanja ključnih stručnjaka iz sedam država

- 45 recenziranih autorskih izlaganja

- 3 dinamične panel-diskusije

- zanimljivog popratnog programa vođenih šetnji i izleta

Konferencija će stvoriti međunarodnu interdisciplinarnu i intersektorsku platformu koja otvara mogućnost uspoređivanja, konfrontiranja i revidiranja različitih istraživanja i svjetske prakse. Tako će se omogućiti širenje i razmjena znanja i iskustava ali i evaluacija i implementacija najuspješnijih rješenja kako bi se umanjio ili izbjegao negativni učinak prekomjernog turizma.

Radni jezik konferencije je engleski.

Više o govornicama i programu moguće je pročitati na službenim web-stranicama konferencije: https://www.proceedwithcare.org/

KOTIZACIJA

Konferencijska kotizacija uključuje:

- sudjelovanje na svim predavanjima i panelima,

- konferencijske materijale,

- popuste za odabrana kulturna događanja

- pristup on-line arhivu konferencije (snimkama i fotografijama)

- sudjelovanje na odabranim popratnim programima.

REGISTRACIJA

Do 01. travnja 2019. rok je za early bird registracije, a nakon 01. travnja 2019. za redovite registracije. Više o prijavama, pogodnostima i popustima možete pročitati na poveznici: https://www.proceedwithcare.org/registration/

PARTNERI

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske komisije za UNESCO, Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice. Glavni partner konferencije je Grad Šibenik.

Organizator konferencije je Nacionalna udruga za interdisciplinarno djelovanje na području baštine i turizma, a organizacijski partneri Juračić i Skorup Arhitekti / Aries d.o.o., IMC – Integralni marketing i komunikacije d.o.o. i Muze d.o.o. –savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu.

Volite svoj zavičaj? Ponosni ste na svoj grad? Želite ono što osjećate pretočiti u priču o identitetu i podijeliti je sa drugima? Pošaljite nam svoja razmišljanja, svoja pitanja i prijedloge i mi ćemo vam pomoći da ih zajedno uobličimo u jedinstveni fragment za baštinski mozaik Hrvatske!

kontaktirajte nas
Što je potrebno za vašu veliku baštinsku priču?
anketa
podijelite
podijelite