zatvorite   x

Poštovani, priča o očuvanju baštine Vaše lokalne zajednice upravo je započela. Čestitamo!

Na Vaš ćemo upit nastojati odgovoriti što prije. Zahvaljujemo Vam na javljanju i radujemo se budućoj suradnji.

Srdačan pozdrav,
Muze

Hvala vam!
Primili smo vašu poruku. Odgovorit ćemo u što kraćem roku.
Došlo je do pogreške. ponovite postupak.
zatvorite   x

Muzej bećarca i Pleternica u časopisu „Museum International“

Kraj 2019. godine Muze su zaključile objavom rada u znanstvenom časopisu „Museum International“ čiji su izdavači ICOM (International Council of Museums) i Routledge Tylor & Francis Group. Tema ovog izdanja bila je utjecaj muzeja na lokalni razvoj te održivost i dobrobit koju muzeji unose u zajednicu.

U našem članku „Intangible Cultural Heritage as a Catalyst for Local Development and Well-being: The case of Pleternica, Croatia“ prikazujemo kako okupljanje ljudi oko nematerijalne kulturne baštine te dobra suradnja s dionicima može imati veoma pozitivan utjecaj na dobrobit grada, odnosno cijele lokalne zajednice. Vodimo vas kroz metodologiju našeg rada, radionice s lokalnom zajednicom i analizu prikupljene građe. Svaki od ovih koraka značajan je za konačan rezultat na kojem još uvijek strastveno radimo s našim partnerima – Muzej bećarca i cijela mreža projekata koji se s njim prepleću.  

Ovim člankom želimo vas potaknuti na razmišljanje o moći i ogromnom potencijalu koji kulturna baština ima za razvoj našeg društva!

Članak možete preuzeti ovdje.

Volite svoj zavičaj? Ponosni ste na svoj grad? Želite ono što osjećate pretočiti u priču o identitetu i podijeliti je sa drugima? Pošaljite nam svoja razmišljanja, svoja pitanja i prijedloge i mi ćemo vam pomoći da ih zajedno uobličimo u jedinstveni fragment za baštinski mozaik Hrvatske!

kontaktirajte nas
Što je potrebno za vašu veliku baštinsku priču?
anketa
podijelite
podijelite