zatvorite   x

Poštovani, priča o očuvanju baštine Vaše lokalne zajednice upravo je započela. Čestitamo!

Na Vaš ćemo upit nastojati odgovoriti što prije. Zahvaljujemo Vam na javljanju i radujemo se budućoj suradnji.

Srdačan pozdrav,
Muze

Hvala vam!
Primili smo vašu poruku. Odgovorit ćemo u što kraćem roku.
Došlo je do pogreške. ponovite postupak.
zatvorite   x

Muze u programu Interreg Slovenija − Hrvatska

Početkom rujna ove godine započeo je projekt Krasn’Krš koji se financira iz programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska. Glavna je tema projekta zaštita i valorizacija baštine krša te razvoj održivoga turizma u prekograničnom krškom krajoliku. Destinacija KRASn’KRŠ povezat će četiri lokaliteta s karakterističnim tipovima krškoga krajolika: Sežanu, Škocjanske jame, Brod na Kupi i Punat na otoku Krku.

Inovativan pristup u očuvanju, interpretaciji i promociji krške baštine omogućit će posjetiteljima da se s ovim prirodnim fenomenom upoznaju kroz stalne izložbe u interpretacijskim centrima, na tematskim stazama te na ostalim interpretacijskim i informacijskim točkama.

Raduje nas što ćemo ovome projektu moći pridonijeti svojim višegodišnjim iskustvom u interpretaciji prirodne i kulturne baštine, koja je u stručnom pogledu važna za razumijevanje lokalnih, nacionalnih, regionalnih i europskih identiteta i time od velikog značaja za sve građane Europe. Interpretacija je alat za stvaranje priča koje povezuju lokalno stanovništvo s posjetiteljima, osvještavaju univerzalne vrijednosti, ali i generiraju gospodarski rast lokalnih zajednica razvijajući nove kulturno-turističke proizvode.

Svojim sudjelovanjem u ovom projektu imamo priliku podijeliti svoja znanja i iskustva, kao i učiti od svih ostalih projektnih partnera i time jačati svoje kompetencije i proširivati okvire svog profesionalnog djelovanja u europskom kontekstu.

Naši su partneri iz Hrvatske i Slovenije: Znanstveno raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti kao vodeći partner, Komunalno stanovanjsko podjetje d.d. Sežana, Javni zavod Park Škocjanske jame, Zavod Tovarna trajnostnega turizma Goodplace iz Ljubljane, Prirodoslovni muzej Rijeka i Općina Punat s otoka Krka.

Trajanje projekta

01.09.2017. - 29.02.2020.

Ukupni budžet projekta

1.524.792,25 €

Financijska podrška

EU – Europski fond za regionalni razvoj (85%) u okviru programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020.

Fotografije

ZRC SAZU; Muze d.o.o.

Volite svoj zavičaj? Ponosni ste na svoj grad? Želite ono što osjećate pretočiti u priču o identitetu i podijeliti je sa drugima? Pošaljite nam svoja razmišljanja, svoja pitanja i prijedloge i mi ćemo vam pomoći da ih zajedno uobličimo u jedinstveni fragment za baštinski mozaik Hrvatske!

kontaktirajte nas
Što je potrebno za vašu veliku baštinsku priču?
anketa
podijelite
podijelite