zatvorite   x

Poštovani, priča o očuvanju baštine Vaše lokalne zajednice upravo je započela. Čestitamo!

Na Vaš ćemo upit nastojati odgovoriti što prije. Zahvaljujemo Vam na javljanju i radujemo se budućoj suradnji.

Srdačan pozdrav,
Muze

Hvala vam!
Primili smo vašu poruku. Odgovorit ćemo u što kraćem roku.
Došlo je do pogreške. ponovite postupak.
zatvorite   x

3 naša projekta u najboljem CRO dizajnu!

Čak tri projekta u čijoj smo pripremi i realizaciji, zajedno s partnerima, sudjelovale i mi, ušla su u najuži izbor najbolje hrvatske dizajnerske produkcije u protekle dvije godine. Radovi se mogu pogledati od 13. rujna do 16. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt u Izložbenom salonu "Izidor Kršnjavi" u sklopu smotre "Izložba hrvatskog dizajna 1516".

Deveto je to izdanje bijenala koji Hrvatsko dizajnersko društvo organizira od 1999. godine. O kakvoj je konkurenciji riječ, najbolje govori podatak da je u osam kategorija izloženo 213 radova. Visoki cilj organizatora da − osim što dokumentira "trenutak" dizajnerske profesije kao oslonac i podsjetnik za budućnost postavljajući visoke standarde − objašnjava i strogu selekciju žirija. Oni koji ne stignu pogledati izložbu ili im je Zagreb u to vrijeme nedostupan mogu se na našem webu ili poveznicama u nastavku uvjeriti u domet radova iz projekata koji su nominirani za nagrade u tri kategorije.

U kategoriji industrijskog/produkt dizajna nominiran je rad Clinica studia za Prijamni centar Mali Sakadaš, Park prirode Kopački rit (klupa crne rode).

U kategoriji prostornih i grafičkih intervencija i sistema Clinica studio dobio je još jednu nominaciju za Kuću za brodice, Nacionalni park Brijuni.

U kategoriji dizajna vizualnih komunikacija nominiran je Studio Šesnić&Turković za projekt Parkovi Hrvatske.

Muze su u svim spomenutim projektima sudjelovale u izradi interpretacijskog plana i muzeološkog rješenja. Na projektima je radio tim koautora: Muze d.o.o., Clinica studio, Šesnić&Turković, Studio Revolucija i Igor Pauška u sklopu Projekta integracije u EU − Natura 2000.

Čestitamo suradnicima!

Volite svoj zavičaj? Ponosni ste na svoj grad? Želite ono što osjećate pretočiti u priču o identitetu i podijeliti je sa drugima? Pošaljite nam svoja razmišljanja, svoja pitanja i prijedloge i mi ćemo vam pomoći da ih zajedno uobličimo u jedinstveni fragment za baštinski mozaik Hrvatske!

kontaktirajte nas
Što je potrebno za vašu veliku baštinsku priču?
anketa
podijelite
podijelite