Melitin simbol je glazbena nota! Uz klasičnu glazbu, od malih nogu okružena je i folklorom i običajima, pa je studij etnologije i kulturne antropologije bio sasvim prirodan izbor. Osim što ju je podučila lijepome, Meliti je glazba pokazala da se disciplina i predan rad uvijek višestruko isplate.

Rođena Novljanka, Melita Trbušić po završetku gimnazije i srednje glazbene škole upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu i magistrira kao etnologinja i muzeologinja. Tijekom studija stručna znanja dodatno je stjecala kroz volonterske poslove.

Po završetku studija radila je u korporativnom okruženju, kao supervizor tima poslovne prodaje. Nakon nekog vremena, Melita Trbušić više nije htjela gledati ljude kroz brojke pa se otisnula u traženje posla u struci. Stručno se usavršavala u Muzejskom dokumentacijskom centru. Zakon privlačnosti pokazao se kao stvarna pojava jer si je, od prve spoznaje o Muzama, maštala da će nekad ovdje graditi karijeru.

Timu Muza Melita Trbušić pridružila se 2019. godine kao projektna menadžerica. U dosadašnjem radu shvatila je kako se uz Brandenburške koncerte pišu najbolji tekstovi projektne dokumentacije. Još uvijek svira svoj instrument – flautu, a kad inspiracija nastupi, slaže i dobre bećarce. Članica je udruge Interpretirajmo Hrvatsku. Od studentskih dana članica je i suradnica Hrvatskog etnološkog društva. Početkom 2022. godine postala je majka prekrasne malene Anđe.

Do dolaska u Muze, ‘timski rad’ bila mi je još samo jedna od sintagmi. Pravu snagu tima iskusila sam u najizazovnijim trenutcima kad mi je tim kao takav bio najpotrebniji. Jako je zahvalno biti okružen snažnim i kreativnim ženama koje osnažuju i potiču moj profesionalni i osobni rast.