Katarinin simbol je olovka. Zapisivanje, skiciranje, crtanje – sve je to dio procesa istraživanja i otkrivanja novih priča. A gdje bolje spojiti želju za istraživanjem i stvaranjem nego u Muzama?

Katarina Juras po struci je diplomirana etnologinja i profesorica talijanskog jezika i književnosti. Kroz studij se najviše zanima za komparativnu mitologiju, tradicijski svjetonazor i vjerovanja, a terenska nastava i stručna praksa usmjeravaju pažnju i na prezentaciju baštine. Obrazovanje nastavlja na Poslijediplomskom doktorskom studiju etnologije i kulturne antropologije. U Galeriji Klovićevi dvori radi kao koordinatorica studenata i vodičica, potom djeluje u civilnom sektoru gdje kao voditeljica kulturnih i obrazovnih programa organizira angažirane izložbe, filmske festivale i edukacije iz područja ljudskih prava.

Rad Muza privukao ju je još za vrijeme studija, a zbog ljubavi prema baštini i njenoj interpretaciji počela ga je pratiti s velikim zanimanjem. Potaknuta time završava i edukaciju Interpretacija baštine za razvoj turističkog proizvoda pri Veleučilištu Baltazar.

Najsretnija uz more, ova Porečanka slobodno vrijeme najviše voli provoditi uz knjigu i glazbu. Na kraju radnog tjedna um smiruje na treninzima japanskog mačevanja. Katarina je članica udruge za interpretaciju baštine Interpret Europe te Hrvatskog etnološkog društva.

S Muzama je svaki dan prilika za učenje, otkrivanje i istraživanje. Ugodno i kreativno okruženje koje su Muze stvorile i osjećaj zajedništva oduševljavaju me od prvog razgovora. Veselim se svakoj novoj avanturi i izazovu koju će baštinski projekti staviti pred nas.